The company behind the pliers

Stručnjaci za kliješta

Naša temeljna ideja je usredotočenost. Samo kao stručnjaci možemo našim klijentima ponuditi vrhunske performanse i preživjeti u odnosu na globalnu konkurenciju. U više od 135 godina prikupili smo vrlo opsežna znanja o kliještima i proizvodno znanje koje se može pronaći u svakim KNIPEX kliještima.

Ono što danas možemo učiniti i znati nije dovoljno za budućnost. Zato radimo na stalnom poboljšanju svugdje u tvrtki – u smislu proizvoda, procesa, naše organizacije i naših vještina. .

Kvaliteta je bitna

Odlučujući faktor za funkciju kliješta je njihova preciznost: bez točnosti nema pouzdanog rezanja, hvatanja ili deformiranja, niti operacije bez razmaka. Čvrsta odstupanja, čiju usklađenost osiguravamo suvremenom proizvodnom tehnologijom, omogućuju nam da zadovoljimo naše stroge zahtjeve kvalitete. Ove zahtjeve postižemo strogim mjerenjima i raznim ispitivanjima – nakon pojedinačnih proizvodnih koraka i na kraju cijelog procesa. Koristimo najsuvremeniju mjernu tehnologiju i dugoročne sustave ispitivanja, kao i praktično ručno testiranje. Kako bismo osigurali da naša kliješta ispunjavaju vaša očekivanja i naše visoke zahtjeve, koristimo samo odabrane legure čelika koje su valjane prema našim specifikacijama.

Inovacije iz “think tanka”

Uvijek bolja kliješta – to je vodeće načelo čijem provođenju posvećujemo svu svoju sposobnost i kreativnost. Razvijamo nova kliješta i optimiziramo postojeće modele kako bi rad bio još učinkovitiji i lakši. Motivacija nam je uvijek dolaziti do nekonvencionalnih rješenja koja postavljaju standarde: nove načine prijenosa sile, lakšu i bržu upotrebljivost, kombinaciju različitih funkcija u jednom alatu i maštovita rješenja problema za posebne primjene. Time se štedi energija i vrijeme, a uz manje truda možete postići bolje radne rezultate. Naših više od 400 strojeva sadrži posebno znanje izgrađeno generacijama. Mnoge strojeve sami gradimo; kupljene prilagođavamo našim posebnim zahtjevima. U mnogim slučajevima i sami programiramo softver za upravljanje i rad strojeva.

Proizvedeno u Wuppertalu u Njemačkoj

Proizvodimo isključivo u Njemačkoj, na mjestu osnivanja u Wuppertalu. Sa vertikalnim rasponom proizvodnje od gotovo 100%, možemo kontrolirati sve proizvodne korake te izravno utjecati i kontinuirano ih poboljšavati do najbolje moguće kvalitete. Od ideje o proizvodu do isporuke gotovih kliješta našim klijentima: sve radimo pod jednim krovom. Kratke udaljenosti i izravan dijalog omogućuju blisku koordinaciju svih procesa i razmjenu svih uključenih zaposlenika.

Istaknuti prozvodi

Činimo sve što možemo kako bismo kontinuirano poboljšavali svoje alate i razvijali nove proizvode. Ovdje možete otkriti vrhunce naših proizvoda.